Reboro
Reboro, een prachtige en exclusieve rode wijn die ook wel de amarone van Trentino genoemd wordt.
Reboro wordt gemaakt van de Rebo druif. Deze variant is kenmerkend voor de streek Trentino en werd in de jaren 50 gecreëerd door de onderzoekswetenschapper Rebo Rigotto door middel van het kruisen van Teroldego met Merlot. Reboro wijn komt voort uit een ondeling project van wijnmakers uit Trentino.
De Rebodruiven worden pas geoogst als ze helemaal rijp zijn en vervolgens ingedroogd met behulp van de wind die van het Gardameer komt, de beroemde “Ora del Garda”. Daarna volgt een lange periode op de huid (schilletjes macereren mee) in eikenhouten vaten.
Druif: 100% Rebo
Rijping: 3 jaar in eikenhouten vaten
Flesrijping: 12 maanden
Kleur: Dieprood, granaat
Aroma: Intens, rood fruit
Smaak: Vol, zacht, zeer aanhoudend
Heerlijk bij o.a. gerechten met rood (gegrild) vlees, wild.